Breakfast At Courtney’s Kitchen

Ontbijten buiten de deur is heel erg on-Hollands. Wij Nederlanders zitten liever thuis achter de keukentafel met een kop koffie, krantje en een bruine boterham met kaas. Zeker op zondag. En ik doe daar ook aan mee. Maar dan vaak zonder koffie. En zonder krant. En als ik op zondag op tijd uit bed kom voordat de ochtend voorbij is. Kortom, eigenlijk ontbijt ik niet op zondag.

De uitzondering op de regel is wanneer ik op vakantie ben. Meestal zit ik dan in een hotel in een exotisch land. Tenminste, als je Van der Valk (die van de appelmoes met kers) ook als exotisch land kan beschouwen. Het mooiste van het hotel is het ontbijt (naast het eindeloos lang douchen zonder je zorgen te maken over de waterrekening). Toast, eieren, bacon. Daar kan ik minstens drie keer van opscheppen. Geen zorgen, op vakantie ben ik dermate actief dat zo’n ontbijt volledig verantwoord is.

Zondag 3 augustus 2014 was een speciale zondag. Het was een mooie zondag, voor mij zelfs alweer een beetje aan de warme kant. Ik was niet op vakantie, maar ik zat ergens in Groningen. Bij Courtney’s Kitchen. Facebook had mij geattendeerd op een American Breakfast bij Courtney’s Kitchen. Dus met veel moeite mijn bed uitgerold om toch nog een stukje van de ochtend mee te maken met scrambled eggs en bacon als excuus.

Zondagochtend 11 uur met een bord met scrambled eggs en bacon. Bijzondere thee uit een theeglas met schroefdop. Alle tafeltjes om mij heen zijn bezet. Iedereen kijkt blij en tevreden. Blijkbaar valt het ontbijt bij iedereen goed. Ik hoor een vrouw iets in het Spaans ratelen, aan de andere kant zitten Amerikanen. Het zou zo een exotische vakantie kunnen zijn, maar ik zit gewoon aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Maar bijzonder is het wel hoe een roerei en bacon het gevoel kunnen geven alsof je op een andere plek op deze wereld bent.

Bekijk hier de serie.