Headphone

Headphone is een Vlaamse band die ik een paar jaar geleden voor het eerst zag tijdens Eurosonic in Huize Maas. Ik kwam voor Moke, maar door de lange rij heb ik voornamelijk buiten staan wachten en ik kon nog net het slotakkoord van Moke meepakken. Omdat je dan toch binnen bent gekomen na al die moeite blijf je nog even hangen bij het kleine podium voorin. Met een beetje dringen kwam ik dan toch vooraan.

Eurosonic zit altijd vol met verrassingen. Zo ook nu: Headphone. De band kende ik niet, maar de muziek sprake me bijzonder aan. Een maand later vond ik hun CD ‘Ghost Writer’ zowaar bij de Media Markt en de muziek heeft me vele kilometers vergezeld in de auto.

Tijdens het opruimen van de CD-kast kom ik de CD weer tegen. De muziek zit allang in mijn digitale muziekbibliotheek, dus de muziek nog eens even luisteren. Website checken. Kijk, een optreden in Nederland die ik weer net heb gemist. Een paar maanden later komt er een nieuwsbrief van Hedon voorbij: Headphone staat op het programma. Direct ga ik weer naar de website toe en zie dat ze ook spelen in Paradiso. Dat is mooi voor het project. Als het even kan het optreden in Paradiso. Het nieuwe Hedon is een prachtige moderne zaal, maar het heeft geen ziel. Tenminste, nog niet. Paradiso, it is:

Selectie uit de reportage van Headphone in Paradiso, Amsterdam