Janne Schra en het Noordpool Orkest: Gedichten van Vasalis

Ooit heb ik op de middelbare school een gedicht van Vasalis op muziek gezet. De gedichten van Vasalis heb iets speciaals. De vertaling naar een muzikale uitvoering met compleet orkest was minstens zo speciaal. Schoonheid.

De muziek van Janne Schra, vooral beroemd van Room Eleven, volgde ik al een tijd. In eerste instantie omdat ze met Room Eleven hele leuke jazzy liedjes maakte. Maar de muziek die daarna kwam was meer Janne. Moeilijk in een woord te vatten, maar een beschrijving als ‘betoverende liedjes’ is zeker waar.

Toevallig bleek de manager van Wouter Hamel ook het management van Janne Schra te verzorgen. Een van de komende optredens was de uitvoering van de gedichten van Vasalis met het Noordpool Orkest. Een speciale gebeurtenis waarbij ik graag de kans zou hebben om er bij te zijn. Ik was niet helemaal zeker of het goed bij mijn project zou passen. Vooral omdat een orkest uit heel veel mensen bestaat, waarbij het gevaar is dat je aandacht te veel verdeeld raakt en dat je dé momenten mist.

Uiteindelijk was het inderdaad een uitdaging om zo’n grote muzikanten vast te leggen, maar uiteindelijk ben ik eigenlijk wel tevreden met het resultaat.