Sue The Night

Sue The Night was een van de bands die ik had aangekruist in het programma van Noorderslag. Helaas lukte het niet om een kaartje en fotopas te bemachtigen voor dit jaar. Het debuutalbum kwam uit. Ook op Spotify. Luisteren. Lekker om naar te luisteren zelfs. Heel erg lekker om naar te luisteren.

Een paar weken later. Ik zit in de Amsterdamse tram. Ik scroll nog eens door het programma van Vera voor de komende weken. Hoewel ik dit geregeld doe, zie ik het nu pas: Sue The Night op 5 maart. Kaartje kopen en wachten totdat het 5 maart is.

Ik ben er. Bij Vera op 5 maart. Biertje erbij. Camera in de aanslag. Kinetophone staat in het voorprogramma. Interessante liedjes, maar voor mijn gevoel moeten de meeste nummers nog wat rijpen, zoals wijn, voordat ze me echt op kunnen inwerken. Maar desalniettemin een plezierig begin. Goed geluid, goede lichtshow en een energieke band. Ze klinken goed. Heel erg goed. Live zit er nog een extra dimensie aan de nummers. Hier kan ik heel lang naar luisteren, maar uiteindelijk is het alweer voorbij. O nee, toch niet. Een toegift na de toegift bij het tafeltje van de merchandise. Mooi. Het was in elk geval de leukste avond van de week. Gelukkig hebben we de foto’s nog.